De verklikker

Ebook De verklikker De plot van "De verklikker" is tweeledig. Een deel van het verhaal speelt zich af in de jarem zestig in New York. In het hedendaagse Noorse Fredrikstad wordt de rijkst man van de stad vermoord. Er is reden om aan te nemen dat de moord een financieel motief heeft. Inspecteur Anton Brekke van de plaatselijke recherche gaat het onderzoek leiden. Een brutale bon-vivant met een zwak voor vrouwen en een geheime passie voor poker. Met de ijverige politiestudent Magnus Torp in zijn kielzog weet Brekke allerlei gebeurtenissen van vroeger boven tafel te halen die op verrassende wijze tot een ingenieuze finale worden vervlochten. "Ik vraag alleen maar of je me een dienst wilt bewijzen. Dezelfde dienst waar ik je zes jaar geleden al om heb gevraagd." Vincent stak zijn hand in de binnenzak van zijn colbertje, haalde er een rood sleuteltje uit en legde het op tafel. "Weet je nog?"

Jan-Erik Fjell


Winnaar van de Zweedse boekhandelsprijs. Vier sterren in VN-thrillergids.

De Noorse autteur Jan-Erik Fjell (28) is geboren en opgeroeid in Frederikstad. Hij heeft een opleiding als IT-er, maar is inmiddels full-time auteur. Daarnaast is hij werkzaam als presentator van een actualiteitenprogramma op de Noorse radio. In 2009 debuteerde hij met de roman "Poes". "De verklikker" is zijn eerste thriller. Dit boek werd al van tevoren zo vaak besteld werd dat het bij verschijning meteen uitverkocht was. Met De verklikker is Fjell de jongste winnaar van de Boekhandelsprijs ooit, en In Noorwegen wordt hij beschouwd als de nieuwe Jo Nesbø.

Recensies

Met deze pageturner kan hij wedijveren met andere groten in de Scandinavische misdaadliteratuur als Mankell, Fossum, Indridason en Nesbø.
Door: Ria Hörter, NBD Biblion
Hier word je meteen ingezogen.
Door: Maarten Moll, Het Parool
Veilig betalen met Ideal