De schaduw van een groot man

Ebook De schaduw van een groot man Terwijl de beurskoers stijgt en de economie op volle toeren draait, loodst Timo Manner, oprichter en president-directeur van Fircotronics, het bedrijf de grote zakenwereld binnen. Op het thuisfront wordt hij beschouwd als een held, internationaal ziet men hem als de bouwer van een imperium. Overal wekt hij grenzeloze bewondering. Hij is de man die een klein elektronicabedrijfje heeft omgetoverd tot een multinational met een miljardenomzet. Maar in dezelfde periode dat Fircotronics expandeert, doet Manner iets wat niemand wil zien, omdat het hem lukt zijn omgeving met zijn succes te verblinden.

De held van de natie is boven iedere verdenking verheven - tot hij op een dag niet komt opdagen op een congres waar hij de belangrijkste spreker is.

Björn Sundell

Björn Sundell (1954), schrijver en journalist, studeerde economie en is werkzaam als economisch redacteur van Hufvudstadsbladet, de grootste Zweedstalige krant van Finland. Tijdens en na zijn studie werkte hij in het bedrijfsleven, achtereenvolgens in Duitsland, Engeland, Noord-Ierland, Ghana en Soedan. Begin jaren tachtig was hij bestuursvoorzitter van de Finse afdeling van Amnesty International. "De schaduw van een groot man" is Sundells debuut. Zijn tweede roman, 'Een duistere brief uit China', (niet vertaald)dateert uit 2009.

Recensies

Sundell is een verteller pur sang; de lezer wordt als het ware meegezogen in zijn verhaal, waarna het onmogelijk wordt het boek nog weg te leggen.
Door: Marrin Welander, Västra Nyland
Het proza van Sundell is vloeiend en heeft vaart. 'De schaduw van een groot man' is een spannend en goed geschreven roman.
Door: Tatjana Brandt, Hufvudstadsbladet
De thriller van Björn Sundell is van grote klasse. Hij beschikt over een gedegen kennis van het bedrijfsleven en slaagt erin spanning te creëren zonder grof geweld toe te passen.
Door: Erik Lansberg, FT Löntagaren
Veilig betalen met Ideal