Poema

Ebook Poema Zijn naam is Felis. Hij woont in een appartement in Porsgrunn en heeft zijn verrekijker gericht op de flat van advocaat Torkel Vaa aan de overkant.
Torkel Vaa heeft tot nog toe een rustig leven geleid, veel kantoorwerk, waarna hij lange wandelingen maakt, vergezeld van zijn teckel. Maar de laatste tijd ontvangt hij mysterieuze brieven. Brieven zonder woorden, met slechts het blauwe silhouet van een katachtig dier: een poema. Iemand wil hem angst aanjagen.
De journaliste Mette Minde heeft allang een zwak voor Torkel. Hoe nader ze de advocaat komt, hoe meer ze de aandacht van Felis trekt. Verscheidene mensen verkeren nu in levensgevaar, zonder het te weten. De eerste moord laat niet lang op zich wachten.

Merete Junker

Merete Junker (1959) is als journaliste en lerares werkzaam in de Noorse plaats Skien. Haar debuut, "Jenta med ballongen" (Het meisje met de ballon) was een groot succes in Noorwegen en won daar de debutantenprijs voor thrillerschrijvers, onze Schaduwprijs. "Tweeling" is haar tweede boek.

Recensies

Merete Junker weet hoe ze een verhaal moet brengen.
Door: Ineke van de Berg, Noord-Hollands Dagblad
Junker beheerst de strakke, soepele stijl van een journalist.
Door: Keste Freriks, NRC Handelsblad
Nieuwe Merete Junker in de ban van een loerende poema. Junker smaakt naar meer, ze kan de concurrentie aan met Camilla Läckberg, Karin Fossum en Unni Lindell.
Door: Ria Hörter, NBD Biblion
Veilig betalen met Ideal