De laatste les

Ebook De laatste les Het recente verleden van inspecteur Nowak vertoont een smet en hij staat onder zware druk. Zijn collega van de afdeling Moordzaken, Ben Engel, heeft een nieuwe zaak onderhanden en hij wil bij de komende bevorderingsronde niet worden overgeslagen. 'Benjamin' Karl Thann heeft een takenpakket waarmee hij zich binnen het politiecorps allesbehalve populair maakt.

Terwijl in Noordrijn-Westfalen verkiezingen op komst zijn, loopt er in Düsseldorf een moordende psychopaat rond en dreigt er in de onderwereld oorlog uit te breken. In Eckerts pakkende roman is een hele stad in rep en roer.

Horst Eckert

De auteur Horst Eckert (1959) studeerde politicologie en was na zijn studie vijftien jaar werkzaam als tv-journalist, onder andere bij de WDR, Tagesschau en RTL. In 1994 schrijft hij in slechts acht weken het manuscript van de roman Annas Erbe, dat het jaar daarop als zijn debuut verschijnt bij uitgeverij Grafit. Sindsdien publiceerde hij tien romans en een groot aantal korte verhalen. Diverse van zijn romans zijn bekroond. Zo ontving hij in 1998 voor zijn roman Aufgeputscht de prestigeuze Marlowe-Preis van het Raymond-Chandler-Gesellschaft. Zijn roman Die Zwillingsfalle, die hierbij in een Nederlandse vertaling verschijnt, werd bekroond met de Duitse Gouden Strop: de Friedrich Glauserpreis. Eckerts romans zijn vertaald in het Engels, Frans, Tsjechisch en Bulgaars. De Fatale Tweeling is zijn eerste roman in het Nederlandse taalgebied. Meer informatie over de auteur en zijn werk op www.horsteckert.de

Recensies

Eckert overtreft hiermee zelfs zijn Fatale Tweeling. Een prestatie van formaat
Door: NDR-Radio
Een spannend en geloofwaardig verhaal. De laatste les is hopelijk niet Eckerts laatste boek.
Door: Frankfurter Allgemeine Zeitung
Veilig betalen met Ideal