Kind van de rekening

Ebook Kind van de rekening Twee kinderen worden dood aangetroffen op de vloer van een kast - hun lichamen gewikkeld in doorzichtig plastic. Aanvankelijk ziet het ernaar uit dat dit voor de officier van justitie, Svea Lundström Duval, een eenvoudige zaak wordt. Ze is overtuigd van de schuld van beide ouders en heeft haar aanklacht al klaar. Maar tijdens het proces dringt het geleidelijk tot haar door dat er iets niet in de haak is. Waarom komen de verhalen van de getuigen niet met elkaar overeen? Wie liegt er? En hoe komt het dat de moeder van de kinderen niet op de beschuldiging reageert?

Om een antwoord op die vragen te krijgen, begint Svea haar eigen onderzoek. Hierbij stuit ze niet alleen op een aanzienlijk gecompliceerder verhaal, tevens wordt pijnlijk duidelijk dat een onbekende haar naar het leven staat.

Het bekroonde debuut van Tove Klackenberg, Kind van de Rekening, speelt zich voor een groot deel af in de rechtbank en dat is vrij ongebruikelijk voor Zweedse literaire thrillers. Het gerechtsgebouw van het fictieve stadje Bäckby in de provincie Värmland vormt het toneel van verborgen conflicten in een op het eerste gezicht idyllische provinciestad.

Tove Klackenberg

Tove Klackenberg werkte jaren als arbeidster in een porseleinfabriek en studeerde in de avonduren rechten. Tegenwoordig is ze werkzaam als kantonrechter in Karlstad. Kind van de rekening is het eerste deel van haar driedelige serie over officier van justitie Svea Lundström Duval.

Recensies

Een perfectie combinatie van spanning en diepgang!"
Door: Åke Johansson, Helsingborgs Dagblad
Veilig betalen met Ideal