Dossier Göteborg

Ebook Dossier Göteborg Hij had meer last van zijn been dan hij had verwacht. Vroeger kon hij zonder moeite vier- tot vijfhonderd kilometer achter elkaar rijden. Nu moest hij regelmatig stoppen om zijn benen te strekken, anders ging het pijn doen. Hij was bijna in Husqvarna, toen hij de muziekcassette voor de derde keer had omgedraaid en toen verdroeg zelfs hij Dolly Parton niet meer. Hij vond geen andere cassettes in het handschoenenvakje en met een zucht drukte hij op de knop voor radiostation P3. Hij hoorde alleen maar geruis, dus stopte hij langs de kant van de weg en negeerde al het driftig getoeter van automobilisten die ongetwijfeld allemaal hun wegenbelasting hadden betaald en wisten dat je op de autoweg niet mocht stoppen. Kort daarna had hij de juiste zender te pakken.

Net toen hij in Jönköping motel Europstop voorbij reed, klonk de bekende tune van de radionieuwsdienst Ekot. De radiostem deelde mee dat in het centrum van Göteborg een groot gebouw in de lucht was gevlogen. Men vreesde dat het om een terroristische aanslag ging. Of wellicht om een wraakactie tussen elkaar beconcurrerende groepen neo-nazi’s, omdat het grootste deel van de schade was aangericht in het deel van het gebouw waar zich een platenzaak bevond die zogeheten white-power-music verkocht. ‘Allejezus, wat is dat eigenlijk voor stad waar ik naar op weg ben’, zuchtte Arnold. Tot overmaat van ramp begon het ook nog te sneeuwen.

**********
Er is in Göteborg een vrouw verdwenen van wie gevreesd wordt dat ze is vermoord. Maar als er eindelijk een lichaam wordt gevonden, blijkt dat van heel iemand anders te zijn.

Arnold Nyman, die de stad Göteborg niet kent, is gedwongen er op de tast zijn weg te vinden. De andere medewerkers van de afdeling geweldsmisdrijven zoeken intussen naar de dader van een bomaanslag. Hier lijken de sporen naar een hoge gemeentelijke politicus te leiden. Is het stadsbestuur van Göteborg echt corrupt of wordt de politie slechts op een dwaalspoor gebracht? En wat vind je eigenlijk in de rivier als er eens goed wordt gezocht?

Kjell Genberg

Kjell Genberg is de meest gelezen schrijver in Zweden. Van zijn hand verschenen tot nu toe meer dan 200 romans, voornamelijk literaire thrillers. Samen met de titels van auteurs als Stephen King en Hans Christian Andersen staan zijn boeken in de top van de leenlijst van de Zweedse bibliotheken. Zijn werk is bekroond door het Scandinavische Genootschap voor misdaadliteratuur (Skandinaviska Deckarsällskapet).

Retour Stockholm is Genbergs eerste roman in het Nederlandse taalgebied.

Recensies

Nieuwe pageturner van een meesterverteller.
Door: Dagens Nyheter
Spannend en intelligent geschreven. Voor mij was "Dossier Göteborg" een heerlijke leeservaring.
Door: Jean Bolinder, Skånska Dagbladet
Veilig betalen met Ideal