Vrouwen zijn gelijk aan mannen - Behalve in de directiekamer

Ebook Vrouwen zijn gelijk aan mannen - Behalve in de directiekamer Het gebrek aan topvrouwen ligt niet alleen aan ambitieloze vrouwen, maar ook aan structureel lagere promotiekansen. In Vrouwen zijn gelijk aan Mannen toont Jessica de Jong aan dat onbewuste discriminatie een belangrijk oorzaak is van het glazen plafond. Ze laat met onderzoeken en ervaringen van topvrouwen zien waarom vrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven de absolute top niet halen.

Overheid en bedrijfsleven spannen zich al jaren in om de opmars van vrouwen een impuls te geven. Maar de maatregelen zijn vrijblijvend, ondoordacht en ongericht. In een poging de ban te doorbreken gaan vrouwen zichzelf presenteren als geoliede winstmachines. Terwijl de overheersende mannelijke cultuur ongemoeid blijft.

Jessica de Jong

Jessica de Jong (Amsterdam, 1971) schrijft als journalist over uiteenlopende onderwerpen op het terrein van emancipatie. Artikelen van haar hand verschenen onder meer in het Financieele Dagblad, Trouw en de Volkskrant.

Recensies

De auteur constateert dat vrouwen nagenoeg afwezig zijn in Nederlandse topfuncties en probeert uit te zoeken of vrouwen worden achtergesteld en tegen welke blokkades ze aanlopen. Dus: waarom 'hij' wel en 'zij' geen promotie maakt. Want het verschil in promotiekansen is groot gebleken, terwijl de capaciteiten vergelijkbaar zijn. Speelt discriminatie hier een rol? Zijn het andere factoren? De auteur specificeert en doet uitgebreide onderzoeken en literatuurstudies. Ze haalt in dit boek gesprekken met deskundigen en topvrouwen aan, verwerkt publicaties over dit onderwerp, schetst tal van praktijkvoorbeelden uit het bedrijfsleven (onder meer bedrijfsvoering, rekenvoorbeelden, inventarisaties van vrouwelijke functies, promotiekansen) en toetst het zogenoemde 'diversiteitsbeleid'. Gaandeweg wordt duidelijk dat er in Nederland te weinig aandacht is voor het topvrouwenprobleem. Daarom: concrete suggesties met betrekking tot initiatieven tot verandering/aanpassing door overheid en bedrijfsleven. Aldus geeft de auteur veelzijdig en gedegen bewijs dat er voor werkende vrouwen nog een inhaalslag te maken valt.
Door: D.M. van Helden-Pol, NBD/Biblion
Veilig betalen met Ideal