Oorlogskinderen

Ebook Oorlogskinderen In Oorlogskinderen, een deels autobiografische roman, verwerkt Jacob, in een menage a trois, vol liefde, haat en verderf, het oorlogsverleden van Sumatraans jappenkamp, Pulu Brajan, van zijn Hollandse vriendin en haar leven daarna als arts.
Hitlers doorgangskamparchitect, W. von C. die vanuit zijn hoogtepunt in Berlijn en en Sarajevo, het leven met zijn kinderen en Californische joods-arische kleinkinderen tot een karikatuur maakte van zijn eigen nationaal-socialistische overtuigingen, is de tweede grondlegger, als vader van Jacob’s Duitse vriendin. Een weerslag spiegelt zich af, middels W’s dochter bij socialistisch-communistische vrijheidsstrijders van Zuid-Amerika, waar het latino fascisme nog tientallen jaren na de Tweede Wereldoorlog standhield.
Door een kaleidoscoop voorstellingen en gebeurtenissen op vele plaatsen in de wereld, over een tijdsbestek van vijftig jaar en binnen steeds wisselende werkelijkheden komen de drie uiteindelijke tot elkaar in een geheel onvoorstelbare nieuwe vorm.

Jacob Gelt Dekker

Jacob Gelt Dekker (Oterleek, 1948). Volgens de pers: ondernemer, weldoener en filosoof. Volgens minder serieuze media: avonturier en excentrieke multimiljonair. Bij Conserve bundelde hij zijn columns in "Persona non grata/Ongewenst" en publiceerde hij de roman "Het doel heiligt de middelen".
Veilig betalen met Ideal