De meridiaan van Parijs

Ebook De meridiaan van Parijs Hoe mathematischer een punt of een lijn, hoe groter het verlangen om er op te gaan staan,’ zegt Jan Dibbets, de kunstenaar die het inmiddels beroemde monument voor de Franse astronoom Arago heeft ontworpen. Het zijn 135 ronde koperen plaatjes geworden in de straten, de parken en op de pleinen van Parijs, van noord naar zuid: de ‘Meridiaan van Parijs’.

Philip Freriks volgt de lijn vanuit het zuiden naar het noorden, plaatje voor plaatje. Het vinden hiervan bleek nog een hele opgave: ze zijn ingemetseld op bordessen, tussen bankjes in een park, onder een terrastafeltje, in het Louvre en op de top van Montmartre. De meridiaan snijdt dwars door het hart van Parijs. En het is langs deze lijn dat zich een belangrijk deel van de Franse geschiedenis ontvouwt.

Philip Freriks vertelt met enthousiasme over zowel de grote culturele en historische omwentelingen, als de petite histoire van talloze Parijzenaars. Volg hem op deze bijzondere wandeling door Parijs, vanuit uw leunstoel in het noorden of met uw wandelschoenen aan vanuit het zuiden.

Een heerlijke wandeling door de Lichtstad en de Franse (cultuur)historie.

Philip Freriks

Philip Freriks (Utrecht, 1944) is freelance journalist, publicist en tv-presentator. Bekend van onder andere ‘Lopend Vuur’, ‘Het Groot Dictee der Nederlandse Taal’, het boekenprogramma ‘Passages’, 
’Avond van de Korte Film’ (NPS, 1996/1997) en
 talkshows op het Nederlands Film Festival Utrecht (1994 t/m 2001). Dertien jaar lang presenteerde hij het NOS-journaal. Op 31 december 2009 nam hij afscheid. Hij vertegenwoordigt daarnaast de stem in het KRO-programma Profiel.

Boeken van Philip Freriks zijn: 'Gare du Nord', 'De merididaan van Parijs' en 'Les chats de Lili / De katten van Lili'. Deze titels zijn (o.a. via deze website) ook alle verkrijgbaar als ebook.

Recensies

Een boeiende handreiking voor een alternatieve voettocht door Parijs.
Door: NBD/Biblion
Veilig betalen met Ideal