Leven als God in Rusland

Ebook Leven als God in Rusland De datsja-keuken van Peter‘d’Hamecourt en Julia Klotchkova

Op zijn datsja leeft de Rus met de natuur en wat de natuur hem schenkt. En dat is heel wat. De uitgestrekte bossen zijn ideale oogstplaatsen voor een rijke sortering aan vruchten en paddenstoelen. Het wild uit de bossen heeft de Russische maag altijd gevoed. De locale markten leveren een keur aan producten uit de moestuinen waar baboesjka’s met hart en ziel hun fruitbomen koesteren en groenten verbouwen.
Ik, Peter, geniet al vele jaren van het datsja-feest als consument en keuken-assistent. En zij, Julia, heeft met haar Russische wortels de eetcultuur van haar land de datsja-keuken binnengehaald. Met een beetje fantasie kan de lezer zich verplaatsen via de recepten en de verhalen naar de datsja-sfeer waarin genieten en vrijheid voorop staan.
Haal een datsja-Rus in je keuken ... en voel je als God in Rusland.

Julia Klotchkova en Peter d’Hamecourt kennen elkaar al vele jaren.
Peter d’Hamecourt woont al twintig jaar in Rusland en kent de Russische cultuur in al zijn vormen, ook de culinaire. Hij was en is er correspondent voor vele media, waaronder de NOS, het Algemeen Dagblad, en VRT-radio en –televisie.
Julia Klotchkova is een geboren Russin die enkele jaren in Nederland woonde, maar terugkeerde naar haar vaderland. Daar is zij een van de bekendste culinaire journalistes die haar recepten in vele glossy-bladen publiceert.
Zij schreef een kookboek over pasta, dat de Russen vertrouwd maakte met dat deel van de Italiaanse keuken. Binnenkort verschijnt in Rusland van haar een tweede kookboek Koken in de grote stad.

Peter d`Hamecourt

Peter d’Hamecourt (Vlaardingen, 1944) begon zijn journalistieke carrière in 1966. De journalistiek voerde hem over de hele wereld, maar sinds 1989 vestigde hij zich in Moskou. Met zijn bureau leverde hij journalistieke producties aan de NOS-televisie, Nova, Algemeen Dagblad, en VRT-televisie en –radio. Van zijn boek "Moskou is een gekkenhuis" werden meer dan 15.000 boeken verkocht en 12.000 van zijn volgende boek "Russen zien ze vliegen –Een reis van communisme – via perestrojka – naar Poetinisme".
Veilig betalen met Ideal