Les chats de Lili - De katten van Lili

Ebook Les chats de Lili -  De katten van Lili Dit is het zoveelste kattenboek en toch is het anders. Dat spreekt vanzelf, het zijn de katten van Lili, les chats de Lili, want Lili is Française. Ze heeft een bijzondere relatie met katten. Een van hen heeft haar weer aan het schilderen gezet. Zwierig als de gelaarsde kat sprak hij haar toe. En toen moest ze wel.
Toegegeven, het was haar meisjesdroom die ze nooit had kunnen verwezenlijken. Haar ouders wilden niet dat ze naar een kunstacademie ging of iets daaromtrent. Een ‘serieus’ vak moest ze leren. Een vak voor een vaste baan en geïndexeerd pensioen.
U kent ze, dat soort verhalen.
Maar toch, die kat, van wie ze zielsveel hield, zette haar aan het werk. Toen het eindelijk kon. Hij poseerde eindeloos voor haar. Veelal slapend, altijd met kattengeduld. En er kwamen andere katten bij. Portretten van even zo vele persoonlijkheden. Elke kat is uniek. Net zoals mensen.
En elke kat heeft een verhaal. Dat werd het domein van monsieur Lili. Zo wordt hij genoemd in Frankrijk. Le monsieur de madame. Zo ontstonden de geschilderde en geschreven portretten van de katten van Lili. Van Jimmy uit Utrecht tot Panther uit Hollywood, van Pink Floyd in Parijs tot Plume, die George Sand wil zijn.

Philip Freriks

Philip Freriks (Utrecht, 1944) is freelance journalist, publicist en tv-presentator. Bekend van onder andere ‘Lopend Vuur’, ‘Het Groot Dictee der Nederlandse Taal’, het boekenprogramma ‘Passages’, 
’Avond van de Korte Film’ (NPS, 1996/1997) en
 talkshows op het Nederlands Film Festival Utrecht (1994 t/m 2001). Dertien jaar lang presenteerde hij het NOS-journaal. Op 31 december 2009 nam hij afscheid. Hij vertegenwoordigt daarnaast de stem in het KRO-programma Profiel.

Boeken van Philip Freriks zijn: 'Gare du Nord', 'De merididaan van Parijs' en 'Les chats de Lili / De katten van Lili'. Deze titels zijn (o.a. via deze website) ook alle verkrijgbaar als ebook.

Recensies

Philip Freriks is het sterkst wanneer het over de Franse taal gaat of over typische Franse leefgewoontes.
Door: NBD/Biblion
Veilig betalen met Ideal