Gehuwde dochter - roman

Ebook Gehuwde dochter - roman De verjaardag van de eenentwintigjarige Twiske Fleurs is voorbij. Het is de volgende ochtend. Haar vader ruimt de slingers op en de lege flessen. Tussen de cadeaus ontdekt hij een manuscript dat met kleurrijke strikken en linten is versierd. Hij maakt het open en begint te lezen. De feestmuziek klinkt nog in zijn oren. Vanaf de eerste regel verandert zijn leven. Hij ontdekt de geheime, verborgen geschiedenis van zijn dochter. Zij leefde in kraakpanden en was betrokken bij de legendarische ontruiming van De Grote Wetering in 1981. Daarna leidde ze een zwervend bestaan. Jarenlang was zijn dochter onvindbaar. Met haar verjaardag zorgt Twiske Fleurs voor een verrassing voor haar vader.
Kester Freriks was in 1981 getuige van de opstanden in Amsterdam en de gevechten met de politie. Meteen daarop schreef hij de roman Hemelse steden, die hij beschouwt als zijn ‘oerroman’. Voor Gehuwde dochter putte hij uit dit manuscript.
Deze ‘bruidsroman’ is een verrassende, tedere literaire zoektocht naar de liefde tussen vader en dochter en dochter en vader.

Kester Freriks

Kester Freriks (Jakarta, 1954) schreef een omvangrijk oeuvre van romans , verhalen, poëzie en toneel. Hij werd bekroond met de Van der Hoogt-prijs 1982 voor het beste romandebuut Hölderlins toren. Bij Conserve verschenen de romans Madelon - het verborgen leven van Madelon Székelyu-Lulofs en Dahlia’s en sneeuw. Zijn non-fictieboeken De valk en Vogels kijken verwierven grote bekendheid.

Over Dahlia’s en sneeuw: ‘Freriks weet de verstrengeling van melancholie, machteloosheid en liefdevolle herinneringen op poëtische wijze te raken’ (NRC Handelsblad)
Veilig betalen met Ideal