Een kind van rijke ouders - biografie

Ebook Een kind van rijke ouders - biografie Leo Boudewijns beschrijft in dit schitterend geillustreetde boek een wijze van leven uit de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw, een leven dat niet meer bestaat. Zowel het omslag als acht full-page kleurenillustraties werden door de auteur speciaal voor deze uitgave handgedrukt.

Leo Boudewijns (1931) heeft het grootste deel van zijn leven gewerkt in de platenindustrie. Hij was jaren voorzitter van de Edison-jury's. In de jaren vijftig van de vorige eeuw ontwierp hij de eerste hoezen voor langspeelplaten, die toen juist op de markt kwamen. In samenwerking met vele Nederlandse ontwerpers, schilders en grafici, zoals Cornelius van Velsen, Emmerich Weninger, Dick Elffers, Max Keuris, Max Velthuys en Jan van Keulen kwamen prachtige voorbeelden van Nederlandse hoezenkunst tot stand, die zowel nationale als internationale lof oogsten.

Leo Boudewijns

Leo Boudewijns (1931) heeft het grootste deel van zijn leven gewerkt in de platenindustrie, o.a. op verschillende posten bij Phonogram, en uiteindelijk als directeur van de overkoepelende platenorganisatie NVPI. Hij was jaren voorzitter van de Edison-jury's, schreef een groot aantal boeken over het platenvak, de fonografische geschiedenis en over pop- en klassieke muziek.
Tot zijn vroegste verantwoordelijkheden -in de jaren vijftig van de vorige eeuw- hoorde het verzorgen van de eerste hoezen voor langspeelplaten, die toen juist op de markt kwamen. In samenwerking met vele Nederlandse ontwerpers, schilders en grafici, zoals Cornelius van Velsen, Emmerich Weninger, Dick Elffers, Max Keuris, Max Velthuys en Jan van Keulen kwamen prachtige voorbeelden van Nederlandse hoezenkunst tot stand, die zowel nationale als internationale lof oogsten.

Veilig betalen met Ideal