Als de lente komt - roman

Ebook Als de lente komt - roman De scheiding van haar man laat bij Marthe en haar twee kinderen diepe sporen na. Haar 14-jarige dochter trekt zich in zichzelf terug en de twee jaar oudere zoon Wijnand raakt door verkeerde vrienden verslaafd aan gokken. Om aan geld voor de gokautomaten en het casino te komen steelt hij bij familieleden. Samen met een leraar en de broer van haar beste vriendin probeert Marthe haar zoon van zijn verslaving af te krijgen. Bij hem ligt de keuze tussen zijn verslaving overwinnen of verder afglijden richting criminaliteit.

Gerda van Wageningen

Sinds 1979 publiceert Gerda van Wageningen met grote regelmaat romantische boeken. Een deel van haar romans zijn historisch. In de andere romans is altijd een actueel thema verwerkt. De meeste boeken spelen zich af op het platteland. Als een rode lijn loopt door haar boeken de strijd van mensen om zich niet klein te laten krijgen door hun problemen, maar om te leren daar zo goed mogelijk mee om te gaan. De positieve kijk die ze zelf op het leven heeft, is in alle boeken merkbaar. Haar interesse in geschiedenis en psychologie gebruikt ze om zich op haar romans voor te bereiden.
Volgens Gerda van Wageningen leven we in een tijd waarin romantiek niet de waardering krijgt die dat verdient. Ze verwerkt altijd een ontroerend liefdesverhaal in haar boeken. Dat haar boeken zoveel gelezen worden geeft wel aan, dat er veel behoefte is aan goede boeken met een romantische inslag.
Ze woont al ruim 35 jaar in de Hoeksche Waard en werd in 2005 benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Bibliografie

Enkele van haar laatst verschenen titels:
Haamstede-trilogie, uitg. Zomer & Keuning, isbn 978 90 5977 312 7,
De Molenaarsdochter, uitg. VCL-serie van Kok isbn 978 90 5977 371 4
In de schemering, uitg. Westfriesland isbn 978 90 205 2876 3
Als de lente komt. Uitg. Ellessy

Recensies

Boeiend, eigentijds, zeer realistisch, levensecht, informatief...
Door: Marian Verstappen, Biblion
Als een van de weinige auteurs schrijft zij net zo gemakkelijk over moderne tijden als over historische periodes.
Door: Club voor België
Het is verbazingwekkend hoe de in dit genre razend populaire schrijfster steeds weer nieuwe actuele thema’s in haar boeken verwerkt.Aanrader voor liefhebbers van eigentijdse familieromans.
Door: M.Willard, NBD
Veilig betalen met Ideal