Romans en Non-fictie

Zonneke Matthée - Verzwegen levens - Vrouwen uit een fout gezin € 9,50

Jeugdstorm en NSB veroorzaakten veel trauma’s bij vrouwen in en na WO II.Het is 1939 en je bent 18 jaar. Een paar jaar eerder kozen je ouders voor het nationaalsocialisme van Mussert of voor de ‘groot-Germaanse-gedachte’ van Rost van Tonningen.

Meer informatie
Feike ter Velde - Alles is geloven - Verhalen € 9,50

Als je alle aderen van één menselijk lichaam aan elkaar verbindt ontstaat er een sliert van bloedvaten van honderdduizend kilometer! Een chirurg vertelde me over de wonderlijke werking van het lichaam.

Meer informatie
Hanny Alders - In het spoor van de Katharen € 9,50

Hanny Alders, schrijfster van historische romans, reist naar de Languedoc in het zuiden van Frankrijk, een streek met een bewogen geschiedenis waarin de middeleeuwse ketterse beweging van de Katharen een onuitwisbare rol heeft gespeeld

Meer informatie
Ben Knapen - Langs de straten van Jakarta € 9,50

Dit boek gaat over mensen en hun alledaagse besognes in Jakarta. De verhalen vormen inkijkjes in een grote werkelijkheid van een elf miljoen inwoners tellende chaos genaamd Jakarta.

Meer informatie
Jacob Gelt Dekker - Oorlogskinderen € 9,50

Roman over de relatie tussen de generaties van de Tweede Wereldoorlog, hun kinderen en kleinkinderen. Hoe dezelfde drijfveren van toen in nieuwe vormen een generatie later een maatschappij vormen die in vele opzichten dezelfde genialiteit en verschrikking

Meer informatie
Irma Joubert - Het spoor van de liefde € 9,95

Johannesburg, begin jaren dertig. Kate Woodroffe is een beschermd leven gewend. Als ze besluit haar studie sociologie af te sluiten met een veldonderzoek onder arme blanke Zuid- Afrikanen, zijn haar ouders dan ook niet enthousiast.

Meer informatie
Ruth Morren - De zee in je ogen € 9,95

Amsterdam, 1641. De vierentwintigjarige Francesca di Paolo wordt per abuis ontvoerd. Dat is het begin van een romance tussen haar en Dirk Vredeman, een zeeman die fortuin gemaakt heeft in Indië. Als Dirk ziet hoe slecht Francesca na haar vrijlating door

Meer informatie
Arnon Grunberg - Brieven aan Esther € 9,95

In de aanloop naar zijn eerste roman Blauwe maandagen (1994) correspondeerde Arnon Grunberg een jaar met ‘studente’ Esther. Deze brieven zijn in dit ebook elkaar gebracht. Brieven aan Esther kwam tot stand in een uitzonderlijke samenwerking tussen Arn

Meer informatie
Roy Jacobsen - Wonderkinderen € 9,50

WINNAAR VAN DE NOORSE BOEKHANDELSPRIJS: In deze prachtige beschrijving van een jeugd, waarin de auteur het kind als verteller aan het woord laat, toont Roy Jacobsen opnieuw zijn meesterschap en laat hij zien dat kind-zijn niet alleen fantastisch is.

Meer informatie
Hilde Berger - Het waanzinnige liefdesleven van Alma Mahler en Oskar Kokoschka € 9,50

Het turbulente liefdesleven van de excentrieke mannenverslindster Alma Mahler en kunstenaar Oskar Kokoschka, vol erotiek, drama en humor - op meesterlijk wijze verteld door Hilde Berger.

Meer informatie
Veilig betalen met Ideal