De vreesmachine

Ebook De vreesmachine In de verte voer de donkerrode botter. Mijn handen begonnen te trillen, de knieën ook. Ik kneep de tenen in mijn schoenen samen om me te kalmeren. Ik merkte dat ik begon te knipperen met mijn ogen.

Als ik gelovig was, zette ik nu mijn eeuwige ziel op het spel. Miljoenen miljarden millennia en nog langer kronkelen in het hellevuur. In elk geval goochelde ik met zestien jaar cel. Levenslang misschien. Ik kon nog terug. Ik kon het koffertje in het water gooien en de trein terug nemen. Mijn hart bonkte in mijn keel. Ik had een droge mond. Toch voelde ik me rustig en helder.’
Bouwfraude is lucratief. Als je het goed doet, tenminste. Wie kan de verlokking van miljoenen euro’s weerstaan?
Een man heeft zijn vrouw verloren bij een auto-ongeluk. Het hoeft voor hem allemaal niet meer zo nodig. Hij wil alleen een vriendin beschermen tegen nog zo’n akelig ongeluk. Want dat het geen gewoon ongeluk was, daar is hij zeker van. Zij zou iets moeten weten over bouwfraude. Maar zouden die mannen in nette pakken werkelijk iemand willen ombrengen?
De man is er zeker van.
Dan wordt hij gearresteerd wegens zware mishandeling op die vriendin. Hij is onschuldig, maar zij ligt in coma. Kan hij zijn onschuld bewijzen? Hij zal degene vinden die verantwoordelijk is. Maar is die persoon ook de opdrachtgever? Wie trekt er eigenlijk aan de touwtjes?

Ashe Stil

Ashe Stil (Kampen, 1953) is van huis uit historicus. Eerder schreef hij een succesvolle reeks historische detectives die zich in de Amsterdamse haven van de zeventiende eeuw, bekend staande als de Gouden Eeuw, afspelen.
"De Hoer van Babylon" heeft de wereld van na 9/11 als onderwerp. Zijn meest recente en succesvolle thriller is "De vreesmachine".
Veilig betalen met Ideal