Het Zwanenwater

Ebook Het Zwanenwater Hoofdpersoon van Het Zwanenwater is Gerard Dekker. Hij is docent op het Perspectief College, een ROC in Noord-Holland. Als bij graafwerkzaamheden in Het Zwanenwater een lijk gevonden wordt denkt hij meteen terug aan zijn studietijd. Dekker was ooit in dit natuurgebied vanwege een romantische afspraak. Zijn pad kruiste op die avond toevallig een drugstransport. Er vielen schoten en hij vluchtte in paniek weg. De vondst van het lijk zet Dekker aan tot een onderzoek. Samen met boezemvriend en droogkomiek Flop probeert hij het raadsel op te lossen. Wie bracht destijds zijn jaargenote om zeep? Wat is er precies in Het Zwanenwater gebeurd? Dekker stuit op de Noord-Hollandse drugsscene. En valt van de ene verbazing in de andere. Op weg voor een stagebezoek wordt hij gemolesteerd. Op school wordt hij met de dood bedreigd. Zijn grote liefde van vroeger blijkt een bedenkelijke rol in de zaak te spelen. En ze is nog net zo mooi als destijds. De gebeurtenissen veroorzaken niet alleen een crisis op zijn school, maar ook in zijn huwelijk. Dekker zet zijn zoektocht onverschrokken voort. Voor hem is er maar een werkwoord: gaan...!

Kees Kager

Kees Kager (1954) was jarenlang freelance journalist. Hij schreef veel over sport voor de regionale pers en is daarnaast bekend als schrijver van columns en korte verhalen. Zijn stukken vonden hun weg naar de meest uiteenlopende tijdschriften. Van Viva tot Vrij Nederland, van Taptoe tot de VPRO-gids, van Binnenlands Bestuur tot Grasduinen, van MGv tot Propria Cures.

Met Het Zwanenwater maakte Kager zijn succesvolle debuut als romanschrijver. Kager woont in de kop van Noord-Holland en is daar docent aan een ROC. Hij werkt met laagopgeleide jongeren waar, zoals hij het zelf formuleert, 'in de meeste gevallen een vlekje aan zit'. Kager is een scherp observator. Zoals zijn leerlingen hem intrigeren en ontwapenen, zo intrigeert hij de lezer.

Recensies

Kager, zelf leraar, zet de moeilijke verhoudingen op school mooi neer en brengt regelmatig humor in.
Door: crimezone.nl
Ik heb Het Zwanenwater aan de Turkse Rivira in een adem uitgelezen. Ik vond het werkelijk fantastisch!
Door: Schager Weekblad
Ik vind het een mooi verhaal, goed geschreven ook.
Door: NRC Hanndelsblad
Jong en oud, hoog en laag opgeleid, het boek spreekt een breed publiek aan.
Door: Noord-Hollands Dagblad
Die beeldende schrijfstijl, wat knap! Op zijn minst literair niveau, maar bovenal een lekker spannend boek.Tijden niet zo gelachen. Het meest heb ik genoten van de mooie, erotische scenes.
Door: Lezer op www.keeskager.nl
Veilig betalen met Ideal