Dwaalgast

Ebook Dwaalgast Als de 7-jarige Bobbie wordt vermist, zoekt zijn moeder hulp bij barman Max Muizelaar. Mede op aanwijzingen van anderen is hij ongewild de politie steeds een stap voor. Hij ontdekt dat er pedofielen in de buurt wonen, waar al snel alle aandacht op wordt gevestigd. De dader blijkt echter uit een andere hoek te komen en dan moet alles op alles worden gezet om Bobby te redden.

Pim Faber was freelance journalist tot hij in 1996 ging werken bij het televisieprogramma TROS Vermist. Hij maakte als verslaggever reportages in alle delen van de wereld, waar hij inspiratie opdeed voor zijn debuut Costa Killer. Faber werkt nog steeds bij Vermist; de laatste jaren als eindredacteur.

Pim Faber

Opleiding: School voor de Journalistiek

Beroep: Eindredacteur bij TROS Vermist

Favoriete boek: Mijn favoriete boek is het "Voynichmanuscript". Een in de 15e eeuw door een onbekende auteur geschreven boek, in een taal die tot op heden nooit ontcijferd is.

Inspiratiebron: Het schrijven van een nieuwe comedyserie voor de televisie, mijn poes Loemboembasjie en mijn kater Kutjepikandijvie

Hobbies: Talen leren en bijhouden met behulp van buitenlandse kranten, tijdschriften, televisiestations en… reizen.

Favoriete muziek: Alle muziek die ik zelf maak op mijn gitaren, drumstel, saxofoon of keyboard (al is het niveau vaak

Favoriete film: The longest Day.

Lievelingseten: Uitheemse gerechten. En opgewarmde eigengemaakte nasi. Met een biertje en een goeie sigaar na.

Websites http://www.pimfaber.nl

Biografie
In 1996 kwam mijn toch al niet gezapige leven in een stroomversnelling. Bijna acht jaar had ik als freelance journalist voor diverse omroepen gewerkt en als scenarioschrijver voor bedrijfsfilms kreeg ik opdrachten in binnen- en buitenland. Toen kwam mij ter ore dat de TROS verslaggevers zocht voor een nieuw programma: VERMIST. Ik mocht meehelpen om mensen te zoeken, reportages maken over vermissingen, ouders van ‘gestolen kinderen’ begeleiden en dat soms in de meest vreemde uithoeken van de wereld. Ik raakte betrokken bij politieonderzoeken, sprak met moordenaars en profilers en een privé-detective uit Texas bracht me in contact met de FBI. Het idee om een boek te schrijven, dat ik al jaren koesterde, kwam steeds dieper in de ijskast te staan. Werk en reizen zorgden lange tijd voor uitstel. Maar niet voor afstel. In januari 2009 kwam ‘Costa Killer’ uit, het verhaal over een seriemoordenaar die aan de Nederlandse kust slachtoffers zoekt. Voor mijn tweede boek heb ik besloten dichterbij huis te blijven. Het gaat over een vermist jongetje. Ik ben tot op de dag van vandaag gelukkig nog steeds werkzaam bij mijn favoriete tv-programma. VERMIST.

Ik kan heel leuk stemmetjes uit de ‘Dikvoormekaarshow’ imiteren.

Bibliografie

Costa Killer - Ellessy (2009)
Dwaalgast - Ellessy (2010)

Recensies

Het boek leest als een trein. Want uiteindelijk wil je als lezer echt snel weten wat er met Bobbie is gebeurd en waar hij is gebleven. De uiteindelijke ontknoping is zeer verrassend. Dit boek is daarmee een aanrader voor wie een snel lezend boek wil oppakken.
Door: Liane Baltus
Veilig betalen met Ideal