Costa killer

Ebook Costa killer Een sluipmoordenaar schiet een aantal mooie jonge vrouwen neer, steeds aan de oever van een binnenwater of aan zee. Door de verschillende locaties wordt zeer tegen de zin van de Rotterdamse onderzoeksleider besloten tot samenwerking tussen de korpsen. Ook de minister van Justitie wil een vinger in de pap. Ondanks dat zit het onderzoek muurvast. Uiteindelijk is het de hoofdpersoon, oneervol ontslagen uit het politiekorps, die va een onderzoek naar de moord op een wapenhandelaar in Antwerpen een opening vindt. De ontknoping is heel verrassend.

Pim Faber

Opleiding: School voor de Journalistiek

Beroep: Eindredacteur bij TROS Vermist

Favoriete boek: Mijn favoriete boek is het "Voynichmanuscript". Een in de 15e eeuw door een onbekende auteur geschreven boek, in een taal die tot op heden nooit ontcijferd is.

Inspiratiebron: Het schrijven van een nieuwe comedyserie voor de televisie, mijn poes Loemboembasjie en mijn kater Kutjepikandijvie

Hobbies: Talen leren en bijhouden met behulp van buitenlandse kranten, tijdschriften, televisiestations en… reizen.

Favoriete muziek: Alle muziek die ik zelf maak op mijn gitaren, drumstel, saxofoon of keyboard (al is het niveau vaak

Favoriete film: The longest Day.

Lievelingseten: Uitheemse gerechten. En opgewarmde eigengemaakte nasi. Met een biertje en een goeie sigaar na.

Websites http://www.pimfaber.nl

Biografie
In 1996 kwam mijn toch al niet gezapige leven in een stroomversnelling. Bijna acht jaar had ik als freelance journalist voor diverse omroepen gewerkt en als scenarioschrijver voor bedrijfsfilms kreeg ik opdrachten in binnen- en buitenland. Toen kwam mij ter ore dat de TROS verslaggevers zocht voor een nieuw programma: VERMIST. Ik mocht meehelpen om mensen te zoeken, reportages maken over vermissingen, ouders van ‘gestolen kinderen’ begeleiden en dat soms in de meest vreemde uithoeken van de wereld. Ik raakte betrokken bij politieonderzoeken, sprak met moordenaars en profilers en een privé-detective uit Texas bracht me in contact met de FBI. Het idee om een boek te schrijven, dat ik al jaren koesterde, kwam steeds dieper in de ijskast te staan. Werk en reizen zorgden lange tijd voor uitstel. Maar niet voor afstel. In januari 2009 kwam ‘Costa Killer’ uit, het verhaal over een seriemoordenaar die aan de Nederlandse kust slachtoffers zoekt. Voor mijn tweede boek heb ik besloten dichterbij huis te blijven. Het gaat over een vermist jongetje. Ik ben tot op de dag van vandaag gelukkig nog steeds werkzaam bij mijn favoriete tv-programma. VERMIST.

Ik kan heel leuk stemmetjes uit de ‘Dikvoormekaarshow’ imiteren.

Bibliografie

Costa Killer - Ellessy (2009)
Dwaalgast - Ellessy (2010)

Recensies

**** 4 steren op crimezone.nl Verhaallijnen zijn een kunstig verweven geheel. Hoe de zieke dader neergezet wordt is beangstigend goed. Heel goed debuut.
Door: Cees Pronk, crimezone.nl
**** 4 sterren op ezullia.nl Een debuut dat er mag wezen. Een misdaadroman met spanning. Leest heerlijk weg … en daarnaast een fikse dosis humor. Zeer geslaagd debuut!
Door: Jürgen Joosten, www.ezzulia.nl.
De redacteur van Vermist heeft vaak achter de schermen van het politiewerk mogen kijken. In zijn boek speelt de auteur listig in op die observaties; ze vormen een rijke bron van inspiratie voor Pim Faber.
Door: Hendrik Jan Korterink, Panorama
Spannend en amusant boek.
Door: Wim Kleisen, NBD/Biblion
Zeer goed verhaal ... Zo spannend, zo vol emotie. Dit is een echte ‘krimi’ die je volledig in zijn greep houd.
Door: Justine, www.detectives.kro.nl
Veilig betalen met Ideal