Barabbas

Ebook Barabbas Dodelijke ziektes onder het vee drijven boeren tot wanhoop, maar er breekt pas echte paniek uit als blijkt dat er ook menselijke slachtoffers vallen. De autoriteiten dreigen met rigoreuze maatregelen.
Wat is de oorzaak? Toeval? Het logische gevolg van de bio-industrie? De hand van God... of de hand van Allah?
Inspecteur Ben van Arkel (bekend van vorige misdaadromas van Vis), inmiddels stafmedewerker van het regionale korps in Zwolle, krijgt opdracht om de zaak te onderzoeken. Zijn speurtocht brengt hem via een reeks bizarre gebeurtenissen op een geheimzinnige figuur die de codenaam 'Barabbas' draagt.

Jacob Vis

Biografie

bosbouwer tot 2001 – bekend als vernieuwer,
schrijver sinds 1987 – bekend als auteur van thrillers en romans met een actueel en controversieel maatschappelijk thema.

Kreeg vier nominaties voor de Gouden Strop. Zijn true crime story "Het Rijk van de Bok" over een rechterlijke dwaling brengt mogelijk de herziening van een afgesloten strafzaak op gang.

Bibliografie

Prins Desi – Het Spectrum 1987;
Het Herenakkoord – Het Spectrum 1990;
Het Hoofd – Ellessy 1994;
De Bidsprinkhaan – Ellessy 1994;
De Infiltrant – Ellessy 1995;
De Jacobijnen – Ellessy 1996;
Wetland – Ellessy 1998;
Morren – Ellessy 2000;
Brains – Ellessy 2002;
De Muur – Ellessy 2003;
Barabbas – Ellessy 2004;
De Trek naar het Noorden – Ellessy 2004;
Der Kopf von IJsselmonde – Grafit Verlag 2004;
Silvesterknaller – Grafit Verlag 2005;
Wij – Ellessy 2006;
Het Rijk van de Bok – Ellessy 2007;
De Scheepsbouwer – Ellessy 2008;
Prins Desi (heruitgave) – Ellessy 2008;
De Erfgename – Ellessy 2009;
De Imker - Ellessy 2011
Tandem - Conserve 2012 (Roman over een plantersleven op Sumatra)

Verhalen in Nederlandse, Amerikaanse en Engelse bundels. Columns in Stamblad en Milieudefensie. Artikelen in NRC, Volkskrant, Trouw, De Stentor.
Veilig betalen met Ideal