Aanslag op de premier

Ebook Aanslag op de premier De hoofdpersoon, An Lemaire, wordt via haar agent Arie Simons ingehuurd voor een opzienbare liquidatie.Er wordt een beroep op haar gedaan door Günther von Löwenthal een Nederlander met een stamboom die terugverwijst naar de Duitse adel. Günther is onder invloed van de gevaarlijke denkbeelden van de anarchistische denker Max Stirner.
Om het land rijp te maken voor de ideeën van Stirner moet ons land gedestabiliseerd worden. Daarom huurt Günther An Lemaire in om de premier te doden.
Terwijl An bezig is met de voorbereidingen op haar moordaanslag probeert de politie koortsachtig een eerder door uitgevoerde aanslag, op de Amsterdamse galeriehouder Jan van Rhijn, op te lossen.
Zo ontstaat en race tegen de klok. Zal An erin slagen haar opdracht uit te voeren of weten de rechercheurs Alicia Zirpatsky en Fons de Wilde haar voor die tijd achter de tralies te krijgen?
Geleidelijk aan wordt ook duidelijk hoe An Lemaire rijp werd gemaakt voor haar niets en niemand ontziende beroep.
Aan het eind van het boek krijgen veel zaken een onverwachte wending.

John Klift

John Klift is historicus en schrijver. Op zijn vakgebied heeft hij reeds acht boeken gepubliceerd. In 2008 debuteerde hij als non-fictieschrijver met de roman "Liefde en rotting". "Aanslag op de premier" is zijn eerste thriller.
Veilig betalen met Ideal