De kopiist

Ebook De kopiist Het grootste deel van Spanje wordt al ruim twee eeuwen lang geregeerd door Arabieren. Vlakbij de hoofdstad Córdoba zetelt de kalief in zijn pas voltooide paleisstad. In de wijk van de perkamentmakers werkt de kopiist Fadl bij de historiograaf al-Razi en zijn jonge vrouw is in verwachting van hun eerste kind.
Als Fadl een vreemd document onder ogen krijgt, beseft hij dat hij gevaar loopt. Tot zijn verbijstering moet hij toezien hoe hij alles verliest wat hem lief is. Toch lukt het hem om een geheim te ontsluieren dat diep in het hart van het oude paleis in de stad verborgen ligt. Hij krijgt daarbij hulp van de mysterieuze Teresia, van wie hij zich blijft afvragen of ze nu een vriend of een vijand is. Terwijl het verhaal voortschrijdt, ontvouwt zich een duistere wereld van geweld en intriges tegen het decor van een bloeiende, hoogontwikkelde samenleving waarin moslims, joden en christenen vredig naast elkaar leven.
De kopiist is een historische roman die leest als een thriller.

Hanny Alders

Hanny Alders (1946-2010) was gespecialiseerd in de geschiedenis van de middeleeuwen. Geloofsvervolging en conflicten tussen andersdenkenden vormen het thema van haar gehele oeuvre. Ze debuteerde in 1987 met de historische roman "Non nobis" (Conserve) over de ondergang van de Tempeliers, een meeslepend boek dat werd bekroond met het Gouden Ezelsoor en waarvan meer dan een half miljoen exemplaren werd verkocht.
Hanny Alders schreef nog twee grote historische romans en drie historische reisboeken, waarvan "In het Spoor van de Moor" (Conserve 2004) de aanzet en tegelijk de voorstudie was van "De kopiist".

Veilig betalen met Ideal