Het heksenhuis - Een geheime brief

Ebook Het heksenhuis - Een geheime brief Het reisgezelschap waarmee Eva het bisdom ontvlucht, neemt een geheime missie op zich. Hun avontuurlijke zoektocht naar verlossing en vrijheid voert de reisgenoten dwars door oorlogvoerend Duitsland naar de rebelse Republiek aan de Noordzee. Kunnen zij hun opdracht uitvoeren? Wat zal de toekomst bieden voor de overlevenden van Het Heksenhuis? Want ook de vrijheid kent zijn pri ...

In het bisdom Bamberg werden verdachten van hekserij vastgehouden in een speciaal voor dat doel gebouwde gevangenis, Het Heksenhuis. Een van de gevangenen schreef kort voordat hij ter dood werd gebracht op de brandstapel een brief aan zijn dochter. Dit document uit 1628 vormde de inspiratiebron voor Het Heksenhuis, waarin Jacqueline Zirkzee op oorspronkelijke en overtuigende wijze een beeld schetst van de onvoorstelbare gebeurtenissen uit deze tijd.
Kale historische feiten komen tot leven in deze kleurrijke roman, die handelt over foltering en dood, maar ook over vriendschap en hoop. Het Heksenhuis is méér dan een roman over een vreemd en voorbij verschijnsel. Vervolgingen zijn immers van alle tijden: er zullen altijd daders en slachtoffers, helden en toeschouwers zijn.

Jacqueline Zirkzee

De auteur is historica en journaliste. Jacqueline Zirkzee (Leiden, 1960) schreef eerder de epische roman Mykene over het oude Griekenland en Het Boek van Tristan en Isolde, een liefdesverhaal uit de vroege middeleeuwen. De avonturenroman Het Heksenhuis vormt een weerspiegeling van haar historische kennis en talentvol schrijverschap. Ze werkt nu aan een jubileumboek over 25 jaar uitgeverij Conserve.
Veilig betalen met Ideal